Служители и партньори на ОББ получиха сертификати за успешно завършено

...
Служители и партньори на ОББ получиха сертификати за успешно завършено
Коментари Харесай

Завърши първата ESG Академия на ОББ и Стопанския факултет

Служители и сътрудници на ОББ получиха документи за сполучливо приключено образование в първото издание на “КВС България – ESG Академия “, сертификационна стратегия за експерти по стабилно ръководство, проведена в партньорство със Стопански факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски ".

Участниците получиха своите документи от доцент доктор Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет на Софийски университет и гл. ас. доктор Марина Стефанова, шеф на магистърска стратегия „ Отговорно и стабилно ръководство “ в Стопански факултет.

На събитието участваха още Питър Рубен, кънтри управител на КВС Груп в България и основен изпълнителен шеф на ОББ и KBC Банк и Теодор Маринов, водач на програмата за Устойчиво финансиране на КВС Груп.



В Академията бяха включени следните съществени модули: ESG ръководство и отчетност, Екологичен дирек на резистентност, Енергийна и климатична политика, Устойчиви финанси, Адаптация и резистентност към климата.

„ Като водеща банково-застрахователна група в България осъзнаваме провокациите, пред които светът е изправен. От нас се чака да задаваме тона и да оказваме помощ на нашите клиенти в техния личен път към стабилно бъдеще.

Но ръководството на този преход е комплицирано предизвикателство и съм благополучен, че имаме опцията да развиваме познания и умения в областта на устойчивото ръководство, с помощта на планове като тази Академия “, разяснява Питър Рубен.



Теодор Маринов, водач на програмата за Устойчиво финансиране на КВС Груп показа за желанията още през септември да бъде извършено второ издание на академията и съобщи: „ ОББ влага дълготрайно в концепцията за екологично, обществено и корпоративно ръководство и припознава добавената стойност от повишение на осведомеността по тематиката “.

Доц. доктор Атанас Георгиев, декан на Стопански факултет показа: „ Темата за устойчивото развиване е основна за Стопанския факултет и за Университета. Съвместните ни образователни стратегии, основани в партньорство с водачи като KBC България, го потвърждават.

Благодаря на господин Маринов и на господин Рубен за опцията да покажем, че академията и бизнесът могат да водят дружно обществото напред в този развой. Ангажиментът ни като университет за постигането на Глобалните цели се осъществя посредством научни проучвания, ново образователно наличие, редица партньорства с бизнес и институции и интензивно присъединяване в професионалните полемики по тематиката в България и на открито “.

В умозаключение гл. ас. доктор Марина Стефанова, шеф на магистърска стратегия „ Отговорно и стабилно ръководство “ на собствен ред поздрави първите приключили „ КВС България – ESG Академия “ и показа: „ Днес повече от всеки път финансовият бранш има опция да подкрепи действителния бизнес в реализиране на задачите на Парижкото съглашение и да премине към въглеродно безпристрастен и кръгообразен модел на работа.

В тази връзка, инвестицията в познание и схващане на обществените, екологичните и управническите (ESG) аспекти на стопанските действия е извънредно значима и навременна инвестиция.

Вярвам, че с сполучливия завършек на пилотното издание на „ КВС България – ESG Академия “ ние даваме явен знак, че както отговорността към обществото и околната среда, по този начин и търсенето на продуктови/процесни нововъведения и сполучливи стопански решения е основен приоритет за управленията на ОББ и Стопански факултет “.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР