Служител, назначен от Москва в контролираната от Русия част на

...
Служител, назначен от Москва в контролираната от Русия част на
Коментари Харесай

Кремъл отказа да коментира украинския успех в Харковска област

Служител, назначен от Москва в следената от Русия част на украинската Харковска област, съобщи през днешния ден, че украинските сили са постигнали " основна победа ", пробивайки съветските отбрани в района, съобщи Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи през вчерашния ден, че през миналата седмица украинските войски са " освободили десетки обитаеми места " и са си върнали над 1000 кв. км. от територията в източната и южната част на страната. " Самият факт на пробив на нашите отбрани към този момент е основна победа за украинските въоръжени сили ", съобщи през днешния ден пред съветската държавна телевизия назначеният от Москва чиновник в Харковска област Виталий Ганчев.

Руското министерство на защитата разгласява видеоматериал, на който твърди, че се виждат съветски бойци, които биват изпратени в Харковска област. Части на Украйна, намиращи се на изток от втория по величина украински град Харков, са под съветски надзор от малко след началото на съветската инвазия на 24 февруари, когато Кремъл подреди на въоръжените си сили да влязат в страната. Въпреки това Москва не съумя да превземе самия град.

Зеленски разгласява видеоклип, в който украински бойци споделят, че са завладяли град Балаклея, който се намира по протежението на част от фронтовата линия южно от Харков. Това е първото сходно бързо нахлуване, за което двете страни оповестяват от месеци насам. Кремъл отхвърли да разяснява известията за сполучлива украинска контраатака в Харковска област, като препрати запитванията към министерството на защитата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР