Служител на „Пътна полиция“ в Пловдив беше наказан от директора

...
Служител на „Пътна полиция“ в Пловдив беше наказан от директора
Коментари Харесай

Наказаха с мъмрене полицай, заспал в патрулка по време на работа

Служител на „ Пътна полиция “ в Пловдив беше осъден от шефа на бранша с „ мъмрене за период от един месец” тъй като спи в патрулката по време на нощна промяна, съобщи traffic news.
Спящият служител на реда е хванат след обзор на записи от видеокамерите в колите.
Директорът на ОДМВР Пловдив е бил известен, че при обзор на видеофайлове е открито, че на 23.09.2021 година чиновниците, избрани в наряд за нощно дежурство, са спали в автомобила си.
В 02:31 часа водачът паркирал патрулката наоколо до градски парк директно до пътното платно и за времето от 02:37 часа до 05:15 часа на 24.09.2021 година се отпуснал на предната лява седалка и затворил очи, като за малко се забелязало, че и седящият на предната дясна седалка също е очевидно провиснал със затворени очи.
Според графика за маршрута за обслужване за интервала от 02:00 часа до 3:30 часа на 24.09.2021 година, служителите на реда е трябвало да правят пътен надзор в сектора по бул. „ Санкт Петебург “ от бул. „ Източен “ до бул. „ Освобождение “, а те са се намирали на бул. „ Марица-юг “.
На 19.11.2021 година служителят на реда е дал пояснения, че за времето от 19 часа на 23.09.2021 година до 7 часа на 24.09.2021 година е изпълнявал прецизно служебните си отговорности и поставените задания, следил е пътното придвижване и е спазвал графика за осъществяване на действия по пътен надзор. Подал е и тъжба в Административен съд за обжалване на наложеното ми наказване.
Магистратите отхвърлили настояванията му и удостоверили заповедта за наказването на шеф бранша на „ Пътна полиция “ в ОДМВР Пловдив. На спящия служител на реда е наложено и да заплати юрисконсултско заплащане в размер на 100 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР