Служител на Областната дирекция на Българската агенция за безопасност на

...
Служител на Областната дирекция на Българската агенция за безопасност на
Коментари Харесай

Служител на БАБХ уволнен, умъртвявал кокошки по нехуманен начин

 Служител на Областната дирекция на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) в Шумен е отхвърлен откакто бе пуснато видео, в което се вижда по какъв начин той тъпче чувал с птици. 

Случката се разиграва в птицеферма в Смядово, където е открита салмонела и е взето решение за умъртвяване на 3600 кокошки носачки. 

Това би трябвало да се случи като се употребяват чували със изсъхнал лед. Собственикът на фермата - Димитър Папазов пусна видео, в което се вижда по какъв начин чиновници на БАБХ умъртвяват птиците. В един от фрагментите обаче мъж се качва върху чувалите - процедура, която се разграничава от " хуманността ".   

Директорът на ОД на БАБХ-Шумен доктор Катя Райкинска уточни, че е почнала инспекция по случая и са снети показанията на чиновниците. Един от тях е показал, че в действителност се е качил върху чувала с птиците. Той към този момент е отхвърлен от работа  и е формирано дисциплинарно произвеждане.

На 30 август, 12 и 19 септември са взети позитивни проби за салмонела в обекта. Това е повода да се пристъпи към умъртвяване. Същата база е била с записана салмонела и през предходната година.   

Имам документи, които потвърждават че птиците ми са здрави и във фермата няма салмонела. През август са взети 3 проби, като е писано, че са взети от 3 халета, а те са взети от 1 хале. Там се открива, че в две от трите халета има салмонела – салмонелоза интеративис в праха. Като на никое място в протоколите не излиза наяве дали е от праха или е от фекалиите, споделя собственикът на фермата Димитър Папазов.

Той е безапелационен, че ще заведе дело поради непозволеното, съгласно него, умъртвяване на птиците.

https://web.facebook.com/1786268849/videos/10212211145752280/
Служител на БАБХ уволнен, умъртвявал кокошки по нечовечен начин
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР