Служител на Националната служба за охрана (НСО) е бил заловен

...
Служител на Националната служба за охрана (НСО) е бил заловен
Коментари Харесай

Служител на НСО получил условна присъда за шофиране след употреба на наркотици

Служител на Националната работа за защита (НСО) е бил хванат да кара под въздействие на опиати, а след това е получил условна присъда след съглашение с прокуратурата, заяви " Правен свят ". За задържане на чиновник на НСО за шофиране след приложимост на опиати не са съобщавали нито от Министерство на вътрешните работи, нито от прокуратурата или от самата работа.

Споразумението е било утвърдено от Софийския боен съд с ръководител полк. Юлиян Банков и след него служителят е наказан на 6 месеца условно с с 3-годишен изпитателен период. Младши сержантът от НСО е бил спрян на 14 февруари, до момента в който карал лек автомобил, а последвала инспекция с дрегер отчела, че е използвал амфетамин и фенобарбитал. За шофиране след приложимост на опиати законът планува от 1 до 3 години затвор и санкция сред 500 и 1 500 лв..

Споразумението по делото било импортирано с предложение за налагане на пробация с 8 месеца изправителен труд и лишаване на шофьорската брошура за 6 месеца. В правосъдното съвещание обаче прокуратурата е поискала смяна, като се стимулирала със смекчаващи виновността условия, при които се постанова наказване под минимума от 1 година затвор. " Правен свят " показва, че наказването затвор може да се размени с пробация, когато за закононарушението не е очакван най-нисък предел на периода за отнемане от независимост. В случая обаче той е една година и по тази причина съглашението е било за условна присъда, а не за пробация.

От правосъдния акт не се схваща какви са били смекчаващи виновността условия, само че в него е посочено, че служителят е бил осъждан. Задължително изискване за постъпване на работа в НСО е претендентите да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ темперамент, без значение дали са оправдани, или освободени от наказателна отговорност, както и да не са обвинени или подсъдими.

Отделно от това младши сержантът е имал и многочислени санкции за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Това е станало мотив прокуратурата да изиска, а съдът да се съгласи, срокът за лишаване на шофьорската брошура да бъде повишен на 8 месеца. За сметка на наказания са и разноските по делото от 637 лв.. Определението на съда е дефинитивно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР