Служител на Министерството на здравеопазването на Ивицата Газа, контролирано от

...
Служител на Министерството на здравеопазването на Ивицата Газа, контролирано от
Коментари Харесай

В индонезийската болница в Газа се страхуват от израелско нападение

Служител на Министерството на здравеопазването на Ивицата Газа, следено от придвижването Хамас, разгласи заповед на израелските управляващи за цялостна евакуация на индонезийската болница , ситуирана в северната част на анклава, оповестява Би Би Си.

Миналата седмица в търсене на бойци на Хамас, както и техните ресурси от оръжия и друга инфраструктура на групировката, в това число подземни тунели и команден център.

По-късно израелската войска сподели фотоси, видеозаписи и други документи, които като прикритие за техните терористични действия, което Хамас изрично отхвърля.

Подобни обвинявания бяха отправени и към индонезийската болница .

" Очаква се, че в случай че няма помирение, ще се случи същият сюжет като в Ал-Шифа ", сподели основният доктор на болничното заведение доктор Марван Султан пред Би Би Си.

Той също по този начин заяви за натоварен танков огън към болничното заведение, който съгласно него се е случвал на шпации от 15 минути.

" Не можем да стоим в отделенията, тъй като удрят прозорците. Приютяваме се в болничните коридори. Офисът ми беше нападнат няколко пъти, " споделя доктор Султан. Лекарят не посочи кой тъкмо съгласно него е стрелял по болничното заведение.

Според доктор Султан в индонезийската болница остават 10 медицински служащи и 200 пациенти. По-рано от управлението на болничното заведение оповестиха, че се пробват да провеждат рейсове за евакуация на пациентите и личния състав.

Д-р Султан сподели, че лекарите са поискали три рейса от ръководеното от " Хамас " министерство на опазването на здравето в Газа, с цел да изтеглят болничното заведение и 13 коли за спешна помощ за лежащо заболели пациенти. Те поддържат връзка и с Червения кръст.

По-рано имаше известия, че шефът на болничното заведение " Ал-Шифа " в Газа е бил арестуван от израелските военни за разпит. Израелските военни към момента не са удостоверили тази информация.
 Най-малко 12 души са убити при обстрел на индонезийска болница в Газа
Най-малко 12 души са убити при обстрел на индонезийска болница в Газа

Израелските танкове напредват към здравното заведение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР