Служител на МБАЛ „Св. Мина” показа фиша за заплатата си

...
Служител на МБАЛ „Св. Мина” показа фиша за заплатата си
Коментари Харесай

Получавани ли са по 5000 лв. месечно в МБАЛ „Св. Мина”? Служител показа фиша за заплатата си

Служител на МБАЛ „ Св. Мина” сподели фиша за заплатата си в отговор на обвиняванията, че избрани хора в болничното заведение са получавали хонорари в размер сред 3000 и 5000 лева месечно. Галена Назърова твърди, че е дарявала огромна част от заработеното за щедрост в здравното заведение. И за следващ път се разгласи в поддръжка на отстранения шеф на болничното заведение проф. Петър Петров.



Припомняме, че точно изказванието за разнообразни заплати, давани на „ свои” и „ чужди” лекари бе един от причините, с който Общинският съвет приключи контракта на проф. Петров и назначи за краткотрайно изпълзяващ длъжността Мария Горева. Кардиологът доктор Цветан Деведжиев сподели, че болничното заведение в последната година е раздирана от кавги, вследствие на което са си тръгнали едни от най-хубавите експерт освен в тази болница, само че и в целия град, защото са били несъгласни с политиката на ръководство на проф. Петров. На тяхно място пък идвали неподготвени фрагменти, без никакъв опит, които нямало по какъв начин да заместят напускащите лекари. Въпреки това, те били държани покрай проф. Петров, като той им се отблагодарявал с огромни заплати. Кардиологът съобщи, че той продължава да взима 1200 лв. заплата, а имало лекари, които се разписват против 5000 лв. месечно. Също по този начин описите имало и така наречен „ мъртви души “, които са се водили на заплата в болничното заведение без действително да работят там или най-малко никой не ги е виждал.

Въпреки че не е доктор, името на Галена Назърова също бе измежду спряганите за привилегировани. От предоставените от нея документи обаче се вижда, че за януари 2022 година е получила 650 лева, а за февруари и март, когато е била в болничен – 162 лева

„ По мотив изявлението на доктор Цветан Деведжиев пред Общинския съвет, че получавам заплата сред 3000/5000 лева, отпущам фишовете си на показалите интерес. Мисля, че когато човек твърди нещо, и то обществено, е редно зад думите му да стоят доказателства. Зад неговите лъжливи изказвания стои моята истина и доказателство! Не мога да допускам каква скотщина се изписа по мой адрес в всякакви медийни пространства, само че мога да ви кажа, че материалното в никакъв случай не е било фактор в моя живот. Винаги съм се стремяла да оказвам помощ на всеки един човек, който познавам и в никакъв случай не съм отказвала помощта си, даже на враговете си, тъй като хуманността е доста по-важна от егото на човек”, написа във Facebook Назърова.

Тя показва, че в предходната си работа като стюардеса е взимала 10 пъти по-високо заплащане.

„ През целия интервал, в който бях част от екипа на МБАЛ " Свети Мина ", множеството пъти съм дала половината от средствата, които получавам, за благотворителна цел в здравното заведение. Обслужила съм с персонални средства санитарски отдел, като подсигурих най-малко за месец всичко належащо за спомагателната непорочност в здравното заведение. Подарих цветя без причина на всички дами, които бяха на промяна, просто с цел да направя деня им по-добър и да се приберат в домовете си с усмивка на лицето, както заслужава всяка една жена. Втория благотворителен бал за събиране на средства за Педиатрично поделение проведох сама същата вечер, когато се състоя мероприятието. Поради здравословни аргументи бях с абокат на ръката си и все пак съумях да събера посредством всеки, който реши да почете управлението и болничното заведение, към 19,000лв. за отделението, с цел да може нашите, вашите, всички деца да преминат болничният си престой по-леко и да бъде обезпечен комфортът, който заслужават тези дребни душички.

Но тук не пиша поста, с цел да акцентирам приноса ми към болничното заведение а, с цел да покажа още една част от лъжите, измамите и задкулисието, което, както този човек, по този начин и още няколко стремящи се да прогресират с това. За мен истината постоянно ще бъде едно от главните качества в живота ми, което съм придобила и в никакъв случай няма да изневеря на себе си и на честността! Каквото и да приказват, каквото и да пишат, обстоятелствата са на лице”, добавя Галена Назърова.



На фотографията: Галена Назърова (със синята рокля) бе измежду хората, които пристигнаха на последната сесия на Общинския съвет, с цел да поддържат проф. Петър Петров

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР