Служител на Жандармерията блъсна 9-годишно дете на пешеходна пътека в

...
Служител на Жандармерията блъсна 9-годишно дете на пешеходна пътека в
Коментари Харесай

Бащата на детето, блъснато от служител на МВР: Усетих, че е пиян и неадекватен

Служител на Жандармерията блъсна 9-годишно дете на пешеходна пътека в село Лозен във вторник вечерта, след което бяга от мястото на случая.  По-късно служители на реда задържали водача. Детето е добре, има леки травми и охлузвания по тялото, заяви.

„ Детето ми е било с колело . Колата е блъснала задната гума на велосипеда и самото то го е бутнало на земята. Няма контакт с автомобила. От очевидци разбрах, че служителят на Жандармерията се е движил много бързо ”, изясни бащата на потърпевшото дете Любомир Топалов.

Топалов е приказвал с водача , предизвикал случая, по телефона. „ Призовах го да пристигна, с цел да се забележим. Обясних му, че има полиция и го търсят. По телефона го усетих, че е пийнал и несъответстващ . Говореше несвързано, дори с лека подигравка ”, сподели още мъжът.

Свидетели на случая описаха, че откакто е блъснал момчет о, водачът е тръгнал с бърза скорост към София . По знамение не прегазил човек, опитал да спре автомобила му.  

Кметът на Лозен Дойчин Анчев изясни, че произшествия на основния път има непрекъснато, а придвижването е интензивно. Писал е няколко писма за повдигане на пешеходните пътеки и за понижаване на директния трафик - към този момент обаче резултат няма.

„ Искам институциите да си свършат работата уместно. Благодарен съм на чиновниците на „ Пътна полиция ”, които взеха драговолно случая и свършиха работата си съответно. Трябва да даваме публичност на сходни случаи, с цел да не се потулват. Този човек да си понесе следствията ”, моли Топалов.

Пробата с дрегер на служителя е посочила 0.5 промила , научи NOVA. Тя обаче е взета три часа след случая. Предстои да му бъдат взети кръвни проби, които ще покажат с какъв брой тъкмо промила е бил той по време на случая.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР