Служебното правителство води преговори с община Варна градът да поеме

...
Служебното правителство води преговори с община Варна градът да поеме
Коментари Харесай

Обсъжда се Варна да плати заравянето на проблемната тръба във Варненското езеро

Служебното държавно управление води договаряния с община Варна градът да поеме финансирането на плана за закопаване на фекалния водопровод, който е оставен на дъното на Варненското езеро вместо да бъде заровен на 3 метра под него. Това заяви по време на парламентарния блиц надзор служебният вицепремиер и министър на превоза Христо Алексиев.

 Защо тръбата във Варна не е заровена, за какво ремонтът още тече Защо тръбата във Варна не е заровена, за какво ремонтът още тече

Той беше питан от варненския народен представител от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов за какво планът за удълбочаване на плавателния канал, предоставен преди 4 години като " инхаус " поръчка ", не е завършен, кой ще носи отговорността и за какво способените органи към момента не са се произнесли.

Проектът за удълбочаване на плавателния канал, който да улесни влизането на огромни кораби, е на стойност над 400 млн. лева и от него са изпълнени 85%. Заради погрешно положената тръба обаче и след цялостното му привършване влизането на огромни кораби в канала няма да е допустимо. " Дори да се реализиран дълбочините на драгиране огромни кораби няма да могат да влизат... Няма по какъв начин да приключим този контракт, в случай че не бъде решен въпросът с тръбата ", отговори Алексиев.

 Измама и серия други нарушавания са били осъществени при удълбочаването на варненското пристанище Измама и серия други нарушавания са били осъществени при удълбочаването на варненското пристанище

Той сподели, че няма да разяснява дали процедурата е законна, вярна или не, тъй като цялата информация е подадена към способените органи.

" Не е обикновено 4 година да няма отговор от тези органи какво е осъществено и няма ли да има правдивост за тези половин милиард дадени пари ", опонира депутатът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР