Служебното правителство трябва да продължи започнатата от кабинета на Петков

...
Служебното правителство трябва да продължи започнатата от кабинета на Петков
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Ако служебният кабинет приеме ултиматума на „Газпром“, ще последват нови ултиматуми

Служебното държавно управление би трябвало да продължи започнатата от кабинета на Петков работа по дълготрайните доставки на газ, защото последващо постоянно държавно управление може да има най-рано при започване на ноември, когато ще е прекомерно късно да се договорят количества. Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от „ Демократична България “ Мартин Димитров.

Според него, служебният министър на енергетиката би трябвало да прави седмични доклади какво е свършено във връзка с газа.

Димитров добави, че през август би трябвало да се довърши работата по контрактуваните седем танкера с полутечен газ.

„ Европейска комисия взе участие в това договаряне, в случай че този интервал бъде пропуснат няма връщане “, означи той.

По думите му, втората незабавна задача е пазаруването на спомагателните количества газ от Азербайджан, за които има кардинална договореност.

Според него, служебният кабинет има два разновидността за деяние – „ да одобряват ултиматума за заплащане с рубли, от което ще последват нови ултиматуми “, или да изпълнят договореностите за различни доставки на газ.

Мартин Димитров акцентира, че Русия е почнала да понижава доставките на газ още преди войната в Украйна и че газовата рецесия е планувана авансово.

„ Искаха да провокират газова рецесия и я провокираха “, означи той.

Част от Европа ще изпадне в криза, на този декор България би трябвало да продължи да пораства, това би трябвало да е национална цел, сподели още Мартин Димитров.

По думите му са нужни ограничения за подкрепяне на дребните компании и микропредприятията, с цел да няма банкрути.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР