Служебното правителство търси всички възможни решения да внесе Плана за

...
Служебното правителство търси всички възможни решения да внесе Плана за
Коментари Харесай

Радев: Служебният кабинет спазва законите за разлика от този на Борисов

Служебното държавно управление търси всички вероятни решения да внесе Плана за възобновяване. Това държавно управление се отличава от предходното постоянно, тъй като работи в границите на закона. Така и би трябвало да бъде. Трябва да се търсят способи, тъй като би трябвало да помогнем на българския бизнес. Това съобщи пред публицисти в Кърджали президентът Румен Радев.

Относно недоволствата от повишаващите се цени на суровините и на електрическата сила, Радев сподели, че това е предизвикателство и за бизнеса, и за семействата.

" Очаквам да има резултат и то има от тези краткосрочни и средносрочни ограничения, които одобри служебното държавното управление, с цел да успокои цените. За трета поредна седмица сме с най-ниска цена, дружно с Полша. Това няма да реши дълготрайния проблем ", показа президентът.

На въпрос дали страната ни е подготвена с Плана за възобновяване и с дата за закриване на въглищните централи, Румен Радев отговори, че провокациите са две.

" Първото е промяната в правосъдната система, с акцент върху отчетността и отговорността на основния прокурор. Иска се ясно декларирано решение. То може да бъде взето единствено със законови и конституционни промени, които може да гласоподава българският парламент. Второ, това, което се изисква от нас, а и от всички останали европейски страни, е да се уточни дата за затваряне на въглищната енергетика. Свързано е с решаването на голям обществен проблем. Трябва да се откри допустимо най-хубавото решение за България. Въглищната енергетика подсигурява все още наша самостоятелност и самостоятелност от съмненията на цените в интернационален проект. Кой би трябвало да вземе това решение и на каква необятна социална, политическа и правна основа, с цел да посочим дата? Иска се консенсус. Това би трябвало да бъде ясно решение, обвързващо с българския парламент. С дълготрайна визия, която може да начертае стабилно постоянно държавно управление, което да поеме ангажимент. Търсим решение в границите на това служебно правителство``, разяснява президентът.

" Не мога да кажа дата. Ние би трябвало да създадем всичко допустимо оптимално дълго като успеваемост на цени и като привършване на суровините ни да работят тези централи. 2036 година са декларирали в своята тактика за преход предходните ръководещи и са го внесли в Европейски Съюз. Моето мнение, че би трябвало да се борим този период да бъде продължен. В същото време би трябвало да се провежда дейно производството с понижаване на нездравословните излъчвания, с цел да понесем цената. Служебното държавно управление търси вероятни решения. Вярвам, че ще откри някакво решение рамките на мандата си. Трябва да създадем всичко допустимо да внесем Плана за възобновяване ", уточни още президентът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР