40 високопроходими джипа влизат в автопарка на Гранична полиция от

...
40 високопроходими джипа влизат в автопарка на Гранична полиция от
Коментари Харесай

40 високопроходими джипа влизат в автопарка на Гранична полиция

40 високопроходими джипа влизат в автопарка на Гранична полиция от през днешния ден. „ С такава техника, няма значение кой е против нас “, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

Министърът връчи ключовете за черните джипове на граничните служители на реда, които до края на годината ще получат общо 360 автомобила.

„ Когато поехме управлението на Министерство на вътрешните работи на 6 юни 2023 година, тогава, наред с всички проблеми, срещнахме и липса на високопроходими коли. Имаше районни дирекции, в които не повече от 7-8 автомобила са били в придвижване, изключителна тежка обстановка беше “, сподели Стоянов и означи, че е направено нужното за възобновяване на автопарка.

„ Така за 8 месеца започва социална поръчка, тя бе приключена и физически се доставиха колите. Ние ставаме още по-сигурен благонадежден и предвидим сътрудник за запазване на външната граница на Европейски Съюз “, безапелационен е Калин Стоянов.

Той насочи и обръщение към граничните служители на реда: „ Не управлявайте колите като служебни, а като ваши персонални - с отговорност и ги пазете. На добър път на всички! Когато сме мощни, няма значение кой е против нас “, добави Калин Стоянов.

Според шефът на „ Гранична полиция “ основен комисар Антон Златанов днешният ден е дълго чакан за всички чиновници на дирекцията.

„ Днес се раздават първите 40 от общо 360 високопроходими автомобила, които ще получим до края на годината. Ние съумяваме сполучливо да усвояваме европейските средства и днешният ден е доказателство за това “, сподели той и увери, че ще стават все по-ефективни в опазването на европейската и българката граница.

„ Считам, че по този начин би трябвало да се грижим за обезпечаването на чиновниците си! Очаквахме този ден от доста време, а предстоят още много такива - когато след доста интензивен труд и добра организация успяхме да осигурим по този начин нужната ни техника за запазване на границата! Защото предишното лято в някои ГПУ от 55 автомобила по щат в придвижване бяха единствено 7! А по този начин беше извънредно мъчно да се работи “, съобщи още Златанов.

Той акцентира, че финансирането е извънредно с европейски средства, като единствено за няколко месеца в Групово дело „ Гранична полиция “  е извършена извънредно трудоемка и обемна процедура за социална поръчка, която стартира и завърши без никакви подозрения в прозрачността и честността ѝ.

„ Групово дело „ Гранична полиция “ се трансформира в един от най-успешните бенефициенти на европейски средства, участвайки в голям брой европейски планове и сполучливо финализирайки ги “, добавя Златанов и пожелава триумф на всички свои сътрудници.

„ С обезпечаване на ново и по-добро съоръжение ще бъдем по-мотивирани и сполучливи в нашата задача! Още през днешния ден колите отпътуваха за пограничните региони на външните ни граници с Турция и Сърбия за включване в наряда на граничните патрули “, добавя още Златанов. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР