Служебното правителство работи по всички възможни варианти за доставка на

...
Служебното правителство работи по всички възможни варианти за доставка на
Коментари Харесай

Антон Кутев: Преговаряме за доставка на газ с всички, включително и с Газпром

Служебното държавно управление работи по всички вероятни разновидности за доставка на газ, в това число и от " Газпром ". Това сподели в " Още от деня " представителят на кабинета Антон Кутев. И изясни, че вчерашното рекордно нарастване на газа е поради цената, контрактувана през лятото за танкерите с полутечен газ.

Според него действителната цена на танкерите е доста по-голяма от 400 лева, тъй като на такава цена са подписани договорите.

Заяви, че има два съществени целта - да се пусне газовата връзка с Гърция и да се договорят всички благоприятни условия за доставка на газ, тъй като най-важното е цената.

" Има още опасности България да остане без газ или газът да е непълен. Нуждите на България не бяха преустановяване на тези доставки ", сподели Кутев.

" Ние започваме диалозите с " Газпром ", които до къде ще доведат, е въпрос на българския интерес. Тоест ние преговаряме с всички. Ще се надяваме да влезем в съществени договаряния с " Газпром ". Пак наблягам - единствено по въпроса за досегашния контракт и досегашните доставки. Другото ще бъде работа на идващото държавно управление. Но, както виждате, се опитваме да преговаряме и с Азербайджан. Вчера Радев беше в ОАЕ, продължаваме да работим по интерконектора с Гърция, обявихме, че ще създадем търг за полутечен газ. Трябва да се вършат опити за доставка по всички канали - и за полутечен газ и с " Газпром " ", сподели още той.

Според него до 1 октомври би трябвало да тръгне газовата връзка. Цената ще е въпрос на последващи сделки.

За наводненията в Карловско съобщи, че сега от изпълнителната власт вършат всичко допустимо. На място са министърът на районното развиване, вътрешният министър, министърът на защитата и зам.-министърът на околната среда. " Напоителни системи " от няколко часа вършат оглед на коритото на реката, задвижено е и разследване, което би трябвало да откри аргументите за бедствието.

" Прави се всичко допустимо с наличната техника и опциите да се спасят хората, да не допуснем жертви ", сподели Кутев.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР