Служебното правителство планира сериозни отстъпки за картите за БДЖ и

...
Служебното правителство планира сериозни отстъпки за картите за БДЖ и
Коментари Харесай

Отстъпка за горива, но ако заплатата ви е до 1000 лева

Служебното държавно управление възнамерява съществени отстъпки за картите за БДЖ и публичния превоз. Това разгласи в студиото на „ Събуди се ” служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.
 
Според него отстъпката от 25 стотинки за горивата е планувана неприятно. Обмисля се дали тя да продължи да работи, само че в случай че това стане, „ няма да е на калпак ".  До края на годината кабинетът ще разгласи ограниченията, които евентуално ще засягат хора с приходи до 1000 лева
 
„ Парите свършиха още през втората половина на ноември. Първият проблем е неприятното обмисляне, финансовият запас който беше обособен. Освен това, по този метод се финансира „ Лукойл ” с пари от държавния бюджет ”, разясни той.
 
По думите му България има опасност от Европейска комисия за наказателна мярка, защото отстъпката се употребява единствено от български жители. „ Има недоволства от румънски жители у нас, че мярката е дискриминативна ”, сподели още той

Нови ограничения за бедните предлага кабинетът

Според него служебният кабинет е направил доста за намаляването на цената на газа.
 
 istock istock
„ Преди 2 месеца и половина, когато започнахме да заседаваме с Щаба по енергетика имаше доста мнения по отношение на цените на газа. От бизнеса се говореше, че има потребност цената да е под 250 лева. за мегаватчас. Цена над тази не би била търпима за тях. Само за две месеца и половина служебното държавно управление в лицето на колегата Росен Христов съумя да промени доста обстановката в България. Октомври цената спадна с 30%, ноември - с 47%. Сега е обикновено през зимния сезон цените да се повишат. Освен това „ Чирен ” е напълнен с доста безценен газ по време на предходното държавно управление ”, разяснява още Никола Стоянов.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР