Служебното правителство няма волята да внесе адекватен бюджет, затова ще

...
Служебното правителство няма волята да внесе адекватен бюджет, затова ще
Коментари Харесай

Илиян Йончев: Трябва да се търси диалог и България не трябва да бъде оставена без редовно правителство

Служебното държавно управление няма волята да внесе съответен бюджет, по тази причина ще създадем промени сред двете четения
„ Трябва да бъдат изяснени действителните условия и какво тъкмо се е случило. След това и Народното събрание би трябвало да бъде осведомено със обстановката, с цел да могат народните представители да вземат своето осведомено решение и позиция. “ Това съобщи националният представител от “БСП за България “ Илиян Йончев по отношение на падналите ракети в Полша. „ Има данни, че ракетата е част от противовъздушната защита на Украйна, тъй че дано да изчакаме събитията да се изяснят, преди да взимаме решения “, сподели още той в ефира на NovaNews.

По думите му, от левицата дълго време предизвестяват и упорстват да се търси спокойно решение на този спор. „ Затова се обявихме и срещу приемането на решение от Народното събрание за предоставяне на оръжия на украинската страна. Дори обявихме, че се образува “коалиция на войната “, уточни социалистът.

Илиян Йончев напомни, че още в предходното Народно заседание Българска социалистическа партия внесе законопроект за смесено гласоподаване. „ Хартиената бюлетина е една опция за българските жители да могат да изразят правото си на глас. Ние подкрепихме напълно машинното гласоподаване в 45-ия парламент, само че по-късно в нашите срещи с хората стана ясно, че на по-възрастните ни гласоподаватели сме лишили тяхното право на избор “, разяснява той.

Социалистът недоумява терзанията, изразени от страна “Продължаваме смяната “, защото хората, които са дали своят вот машинно до момента, още веднъж ще могат да го създадат. „ Не бихме подкрепили напълно отпадане на машинното гласоподаване, би трябвало хората да имат право на избор “, добави той.

Във връзка с договарянията за сформиране на държавно управление Йончев съобщи: „ Българска социалистическа партия би поела ангажимент и би взела участие в договаряния, в случай че ни поканят с втория мандат и вероятно при третия, според на това на кого бъде даден. Ние имаме партийно решение на Национален съвет, че не бихме подкрепили мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане “, безапелационен е той, само че посочи, че в обстановката, в която се намираме сега, би трябвало да се търси разговор и България не би трябвало да бъде оставена без постоянно държавно управление. 

„ Виждаме, че служебното държавно управление няма волята да внесе бюджет, който да е съответен. Предлагат се неща, които не биха решили идните проблеми. Затова сред първо и второ четене ще създадем своите оферти за смяна на бюджета “, изясни социалистът и даде образец с някои от тях –  преизчисление на пенсиите, минимална работна заплата от 850 лева, безвъзмездни учебници до 12 клас и медикаменти за деца до 14 години, както и младежите до 26 години да бъдат освободени от налог върху заплатите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР