Служебното правителство няма да внася предложение за двойна тарифа на

...
Служебното правителство няма да внася предложение за двойна тарифа на
Коментари Харесай

Енергийното министерството се отказа от двойната тарифа за ток

Служебното държавно управление няма да внася предложение за двойна цена на ток за битовите консуматори . Това се показва в прессъобщение на Министерство на енергетиката от тази заран. От него не излиза наяве какво тъкмо е продиктувало решението да се откажат от предлагането, което бе обявено единствено преди два дни - в петък следобяд от енергийния министър Росен Христов.
 Предложение на МЕ: Харчиш ток над 800 kWh, плащаш на борсови цени Обновена
Предложение на МЕ: Харчиш ток над 800 kWh, плащаш на борсови цени

Няма пари да се компенсират останалите консуматори

Посочва се обаче, че държавното управление изрично няма да извежда битовите консуматори на свободния пазар на електрическа сила - нещо, за което бяха нападнати през вчерашния ден във видео-изявлението на партия ГЕРБ . Служебният кабинет декларира, че няма да дапуснат българите да се товарят с непостижими сметки за ток .

Министерство на енергетиката регистрира редица триумфи - обезпечена е надежданата работа на енергийната система, цената на газа е двойно понижена, България е третият чист експортьор на електрическа сила в Европа.

Полагат се всички старания да се задържат и даже понижат цените на газа, което ще разреши да не се усилва цената на топлинната сила от 01.01.2023 г . Този триумф ще помогне да се избегне свръхнатоварването на енергийната и електропреносна система през отоплителния сезон, декларират от МЕ и твърдят, че при непредвидени обстановки и нов растеж на цената на газа , ще се търсят механизми за компенсиране на потребителите.

От Министерство на енергетиката показват и че политизирането на тематиката не е в полза на българските жители и бизнес . Министерството на енергетиката работи по разнообразни планове и антикризисни разновидности, които е готово да показа на Народното събрание за разискване и решение. " Силно се надяваме проектобюджетът и предлаганите ограничения за отплата на потребителите и стабилизиране на енергийната система да не станат пленник на предизборна конкуренция . "
 За нова контактна група, отпред с Радев и за бюджета, настоя Борисов
За нова контактна група, отпред с Радев и за бюджета, настоя Борисов

За да не се вкара популистки бюджет наново
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР