Служебното правителство иска да прекрати възможността за покупка на българско

...
Служебното правителство иска да прекрати възможността за покупка на българско
Коментари Харесай

Правителството иска да спре продажбата на българско гражданство

Служебното държавно управление желае да приключи опцията за покупка на българско поданство против вложения. Предложението бе направено преди месец и половина от правосъдния министър Янаки Стоилов и е възприето кабинета. Това излиза наяве от оповестените в понеделник за публично разискване законодателни промени, които плануват премахването на наредбите, свързани с така наречен " златни паспорти ", оповестява " Сега ".

В претекстовете се напомня, че чужденците могат да придобият българско поданство против инвестиция от един милион лв.. След подаването на документите обаче се оказва, че вложения действително не са направени, а българското поданство е предоставено.

" Ако има нарушавания при раздаването на българско поданство, те са при процедурата по така наречен капиталовото поданство или " златните паспорти ", Янаки Стоилов през август пред парламентарната комисия " Магнитски ".

Стоилов отговори на въпрос Хамид Хамид от Движение за права и свободи, който се интересуваше дали е открито, че някогашният народен представител Делян Пеевски е оказвал напън при даването на българско поданство.
Влияние в тези процедури от страна на различен глобен, някогашния зам.-шеф на Бюрото за надзор на СРС Илко Желязков, прочут като " лейтенантът на Пеевски ", бе посочено в известието на американското финансово министерство.

Според известието Желязков е бил употребен от Пеевски за " реализирането на скица за подкупи, засягаща български документи за престояване за задгранични жители, както и за подкупването на държавни чиновници посредством разнообразни средства в подмяна на информация и преданост от тяхна страна ".

Движение за права и свободи отхвърля каквато и да е съпричастност на видния си някогашен народен представител Пеевски в корупционни схеми. Тъй като нито Движение за права и свободи, нито Пеевски са в положение да оборят пред американските управляващи наложените глобите, представителите на Движение за права и свободи се пробват по всевъзможен метод да изчистят името му най-малко посредством парламентарната комисия " Магнитски ".

" Пределно ви е ясно, че няма по какъв начин едно лице, което не е член на съвет (по поданство б.р.), да взема присъединяване в неговите съвещания, дали има някакви в действителност въздействие, аз не мога да установя, няма документална диря ", сподели Стоилов в отговор на Хамид.

Янаки Стоилов обаче съобщи, че е изискал от ДАНС да създадат инспекция за раздаването на " златните паспорти ", т.е. паспорт против вложения. За съществуването на действителни вложения би следвало да следи организацията за задгранични вложения, изясни Стоилов.

при започване на тази година сподели, че " златните паспорти " не са довели никакви вложения в страната.

В края на април т.г. Европейският парламент за повторно прикани България, Кипър и Малта да прекратят издаването на така наречен " златни паспорти " за направени вложения от чужденци в стопанските системи им.

Според евродепутатите тази стъпка ще бъде част от напъните за прекъсване на съветските стратегически вложения в Европейски Съюз за подривна активност, подкопаване на демократичните процеси и институции, както и разпространяването на корупцията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР