Служебното правителство иска 2% от брутния вътрешен продукт да отиват

...
Служебното правителство иска 2% от брутния вътрешен продукт да отиват
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Приоритетите са 2% от БВП за отбрана, вторите F-16, сухопътните войски

Служебното държавно управление желае 2% от брутния вътрешен артикул да отиват за защита, съобщи служебният министър на защитата Димитър Стоянов на брифинг за медиите.

" Няма съвременна войска без финансово обезпечаване. Законите не вършат разлика сред длъжностен и постоянен кабинет, в тази връзка ще участваме в подготовката на бюджетната процедура. Искаме 2% от Брутният вътрешен продукт за разноски за защита от 2023 година. Това ще обезпечи спомагателни 100 – 140 млн. лв. единствено за модернизацията на Българската войска. Ще предизвикваме и основаването на фонд за защита, чиято цел е всички неосъществени по плановете за рационализация средства, да се натрупват и да могат да се употребяват. " - уточни той.

Той разгласи предпочитаните планове на Министерството на защитата: " Най-спешният за мен план е този за сухопътните войски, придобиване на бойна техника за батальонна група – това е най-спешният план, по който би трябвало да се вземе отношение и може да го създадем до конституиране на Народно заседание. Другият незабавен план е офертата за втория транш F-16. "

Служебният боен министър даде поръчка, че няма да прави каквито и да е промени в състава надолу в Министерство на защитата, в случай че няма злоупотреби.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР