Служебното правителство е взело решение за финансиране с 30 млн.

...
Служебното правителство е взело решение за финансиране с 30 млн.
Коментари Харесай

ПРЕДИЗБОРНО: 30 млн. за стадиона във Варна

Служебното държавно управление е взело решение за финансиране с 30 млн. лева на довършването на градския стадион на Варна дни преди изборите. Проектът за строителство е от 20 години, а контролът върху " Спортен комплекс Варна " АД ще остане за “Химимпорт “.

За проблема заяви първо уеб сайтът " Медиапул ", базирайки се на държавното решение. 

Проектът за нов градския стадион на Варна стартира през 2005 година, когато общината дава целия терен на тогавашния градски стадион " Юрий Гагарин ", дружно с околни имоти. " Химимпорт " взе участие с парична вноска от 22 млн. лева и придобива 65% от акциите против 35% за общината.

Тогава е оповестено, че частната компания ще построи стадиона. В момента обаче той продължава да стои с две трибуни и половина, издигнати до бетонно скеле, а парцелите към него са компактно застроени.

“С решението се дава единодушие страната да придобие 30 000 броя нови елементарни поименни акции с номинална стойност и емисионна стойност 1000 лева за всяка една след осъществяване на парична вноска в размер на 30 000 000 лева По този метод публичният интерес във връзка с построяването на спортното оборудване ще бъде предпазен от страна на страната “, споделя се в държавното прессъобщение.

Онлайн изданието показва, че решението е било взето толкоз бързо, че управлението на община Варна не е знаело за него, макар че кабинетът афишира, че ще придобие по-голямата част от общинския дял в стадиона.

В държавното решение се показва, че " Химимпорт " ще резервира досегашния си дял от 65% в стадион " Варна ", а страната ще придобие по-голямата част от общинските акции. Това ще стане на Общото заседание на акционерите на “Спортен комплекс Варна “ АД, което ще се организира на 7 ноември.

" След нарастването на капитала на сдружението община Варна и страната ще имат общо 42 101 акции, съответстващи на 35 на 100 от капитала “, показва служебният кабинет.

" Химимпорт " би трябвало да вложи над 55 млн. лева, с цел да резервира неизменен контролния си дял.

Според зам.-кметът Деян Иванов има юридическо несъгласие сред решението на Министерския съвет за нарастването на капитала на " Спортен комплекс Варна " и уведомлението за провеждането на Общото заседание, защото са разказани разнообразни схеми за нарастване на капитала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР