Служебното правителство е твърдо в намеренията си да направи всичко

...
Служебното правителство е твърдо в намеренията си да направи всичко
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Намалението на цените може да стане чрез система от мерки

Служебното държавно управление е твърдо в желанията си да направи всичко допустимо да се повлияе на цените на стоките. Реалният резултат, който ни се желае е трайно понижение на цените и откогато държавното управление се зае с тази тематика, има много повече промоции през последния месец - това съобщи в студиото на Българска национална телевизия " Денят стартира " министърът на стопанската система Никола Стоянов.



Трайно понижение и бистрота в целия бранш - нещо, което е липсвало доста години наред. Затова е значим и този уебсайт, тъй като цялата информация, която се събира от институциите, се демонстрира на едно място. Но каквото и да създадем, постоянно има рецензии, а и някои хора не са разбрали предназначението на този уебсайт. Намалението на цените може да стане посредством система от ограничения, няма да стане единствено с една мярка. В това взе участие и осведомителната акция, част от която е този уебсайт, само че и законодателни промени и контрола, който упражняваме, уточни министър Стоянов.

По отношение на уеб страницата той сподели, че за пръв път на едно място може да се види цялата информация и от Национална агенция за приходите, и от Агенция " Митници ", и от стокови тържища и борси за цените на едро, както и от екип на земеделското министерство, който събира информацията за статистиката на " Евростат ". От тази седмица се чакат и заявки от търговците на дребно, които са с оборот над 30 милиона лв.. Министърът се надява от края на идната седмица към този момент имат и техните най-евтини цени за всяка категория артикули, която оферират без промоция.

Сайтът дава в действителност опция за сериозен разбор за хората, които се занимават с това, от една страна. Може да покаже ясно несъответствията по отношение на търговия на едро и на дребно или цени на вносител или производител на едро. От друга страна обаче, с изключение на осведомителна функционалност, този уебсайт ще има и индиректна регулаторна функционалност, тъй като когато търговците покажат своите цени и техните клиенти виждат какви са разликите, добави Никола Стоянов.

Той разясни, че не желаят по никакъв метод да задължават комерсиалните вериги да разгласят цените, тъй като това е на непринуден принцип. Голяма част тези към 30 компании, с които са имали диалози и попадат в прага над 30 милиона лв. годишен оборот, са декларирали интерес да стартират да качват своите цени на уеб страницата.

Категорично акцията не е против огромните търговски вериги. Прагът от 30 милиона никога не включва единствено огромните търговски вериги, в противен случай, по този начин сме го създали, че и локални търговци с по няколко магазина да могат да го прескочат. Те просто са най-видимите, защото доста хора пазарят в тях. Проверяваме по цялата верига, добави Никола Стоянов. Той заяви още, че идващия понеделник ще бъде пуснат за публично разискване Законът за надценките. Търговците ще са задължени един или два продукта да продават на минимална надценка от 10%.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР