Служебното правителство е одобрило на вчерашното си заседание рамкови позиции

...
Служебното правителство е одобрило на вчерашното си заседание рамкови позиции
Коментари Харесай

Кабинетът предлага Радев да ръководи делегацията ни на Срещата на върха на НАТО

Служебното държавно управление е одобрило на вчерашното си съвещание рамкови позиции за присъединяване на България в Срещата на държавните и държавните ръководители на страните членки на НАТО. Тя ще се организира от 9 до 11 юли във Вашингтон, Съединени американски щати. Това заяви държавната пресслужба.

Позициите не са оповестени, а приложенията са единствено за служебно прилагане. Кабинетът предлага на президента Румен Радев да управлява българската делегация за срещата и съгласно хода на полемиката да изложи признатите от Кабинета рамкови позиции. Президентът ще може да утвърждава и утвърждава документите, показани на вниманието на държавните и държавните ръководители, в това число заключителното официално съобщение от срещата.

С държавното решение е одобрен и състав на делегацията ни във Вашингтон. Освен президент и министър председател, в нея са включени министърът на защитата, началникът на защитата, непрекъснатият представител на България в НАТО, заместник-министърът на външните работи Невяна Митева, началниците на кабинетите на президента и на премиера, трима от секретарите на президента, шефове на дирекции в Министерският съвет и други чиновници от двете ни институции.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР