Служебно да се прекратява регистрацията на превозно средство, когато по

...
Служебно да се прекратява регистрацията на превозно средство, когато по
Коментари Харесай

Решено – спират колата, ако се издъним на прегледа

Служебно да се приключва регистрацията на транспортно средство, когато по време на периодически механически обзор се открият рискови неизправности. Това реши Народното събрание с промени на второ четене в Закона за придвижването по пътищата. Регистрацията на транспортното средство ще се възвръща също служебно, след сполучливо прекосяване на механически обзор, е планувал вносителят - депутатът Станислав Иванов от ГЕРБ.

Министерство на вътрешните работи и Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " ще обменят механически данни за записаните транспортни средства и за периодическите им механически прегледи.

В случаите, когато при осъществяване на периодически механически обзор се откри рискова техническа нередовност, Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " ще уведомява Министерство на вътрешните работи за краткотрайно лишаване на регистрацията на неизправното транспортно средство. След приемане на уведомлението, с отбелязване в автоматизираната осведомителна система на Министерство на вътрешните работи, краткотрайно ще се лишава регистрацията и ще се уведомява притежателят на транспортното средство.

След премахване на рисковата техническа нередовност и откакто неизправното транспортно средство е минало периодически механически обзор използването на транспортното средство ще се позволява още веднъж, като няма да се реализира нова процедура за неговата регистрация, се разяснява в претекстовете на законопроекта
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР