Служебно да се прекратява регистрацията на превозно средство, когато по

...
Служебно да се прекратява регистрацията на превозно средство, когато по
Коментари Харесай

На вниманието на шофьорите: Нови промени в Закона за движението по пътищата влизат в сила от 2018 г.

Служебно да се приключва регистрацията на транспортно средство, когато по време на периодически механически обзор се открият рискови неизправности, реши Народното събрание с промени на първо четене в Закона за придвижването по пътищата.

Регистрацията ще се възвръща също служебно след сполучливо прекосяване на механически обзор.

Разширява се обсегът на транспортните средства, които подлежат на периодически механически прегледи, до най-рисковата група – двуколесните, триколесните и високоскоростните трактори. Техническите прегледи ще обгръщат и мотопедите и транспортните средства с атракционна цел.

От началото на идната година ще има обединен електронен стикер за механически обзор. В момента те са два - единият от КАТ при първичния обзор, а вторият от ДАИ за годишния механически обзор.

Предвижда се също удостоверенията за техническа редовност да се признават взаимно при положение на пререгистрация на към този момент записано в друга страна-член на Европейски Съюз транспортно средство. При прекачване собствеността на МПС с писмен контракт в него ще се записва показанието на километража му към деня на продажбата. В тази връзка са планувани и наказания, които ще се постановат на разположение, което манипулира и/или промени показанията на километража.

Въвежда се условие за спомагателни механически прегледи, когато транспортното средство е краткотрайно спряно от придвижване заради нередовност, зародила след произшествие.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР