Служебният здравен министър е сезирал Софийската градска прокуратура за изказано

...
Служебният здравен министър е сезирал Софийската градска прокуратура за изказано
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров сезира прокуратурата за коментар на Борисов за ваксините

Служебният здравен министър е сезирал Софийската градска прокуратура за изказано от ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов изказване, че в имунизацията против COVID-19 са включени ваксини с изминал период на валидност.

В писмото, адресирано до градския прокурор Илиана Кирилова, Стойчо Кацаров показва, че в свое изказване на 24 октомври Борисов е споделил: „ ваксинират популацията с ваксини с изминал период на валидност – Pfizer, до 30 септември им е срокът на валидност “.

„ Изявлението е от категорията подправени вести. В България се ползват ваксини и медикаменти единствено в период на валидност. Няма доктор или фармацевт в света, който би дал на своя пациент лекарство с изминал период на валидност “, написа в документа.

Вчера изпълнителният шеф на Агенцията по медикаментите, Богдан Кирилов, заяви, че у нас има негодни ваксини, само че те към този момент са бракувани и не се слагат на искащите да се ваксинират, а в идващите месеци би трябвало да бъдат унищожени.

В документа до прокуратурата Кацаров написа още, че разпространяването на информацията от Борисов „ евентуално е било направено като част от предизборната акция “ и „ съставлява опасност и за националната сигурност на страната “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР