Служебният здравен министър д-р Асен Меджидиев определи нови места за

...
Служебният здравен министър д-р Асен Меджидиев определи нови места за
Коментари Харесай

Определени са новите места за специализанти държавна поръчка за 2023 г.

Служебният здравен министър доктор Асен Меджидиев дефинира нови места за специализанти държавна поръчка, които би трябвало да стартират своето образование до 31 март 2023 година

В заповедта на министъра са избрани 334 места за образование на лекари на срочен трудов контракт в 37 специалности, както и 52 места в 30 специалности за лекари, работещи в ЦСМП, НЦТХ, държавните психиатрични лечебни заведения и други

Определени са също по този начин общо 7 места за образование на медицински сестри и акушерки в две специалности.

12 са местата за образование в общо 7 неклинични специалности, измежду които „ Анатомия, хистология и цитология “, „ Биохимия “, „ Болнична хигиена “, „ Първични здравни грижи “, „ Трудова медицина “.

Определените места за лекари по дентална медицина пък са 4, като зъболекарите могат да специализират „ Ортодонтия “ и „ Парадонтология и болести на оралната лигавица “.

За специализанти по клинични специалности за лица с висше немедицинско обучение пък са избрани две места – едно за специалността „ Лабораторна микробиология “ и едно за „ Медицинска радиологична физика “.

Заповедта на министъра можете да видите, а с разпределението на всички места по специалности, висши учебни заведения и бази за образование можете да се запознаете.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР