Служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов представи

...
Служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов представи
Коментари Харесай

Експертен съвет ще подпомага институциите в развитието на икономиката

Служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов показа идея за основаване на Експертен съвет за стопански разбори в България. На конференция в Министерския съвет, Пеканов изясни, че, стъпвайки на най-хубавите практики и обичаи от други страни, Съветът ще има за цел да дава на българското общество и българските институции задълбочена експертиза по водещи стопански тематики, помагайки при вземането на решения за страната.

Целта на този съвет е да предлага решения за по-успешното развиване на българската стопанска система, изясни вицепремиерът. По думите му, такива препоръки действат в цяла Европа и други страни по света, а с работата си те способстват за вземането на по-добри решения и за сполучливото развиване на стопанската система, стъпвайки на достиженията на актуалната икономическа просвета. 

Съвет ще има съвещателен темперамент и ще се ръководи от Пламен Ненов , професор по макроикономика в Norwegian Business School. 

В Съвета ще се включат водещи международни икономисти, които работят в разнообразни сфери на икономическата дисциплинираност и са измежду българските учени, които разгласяват във водещи университетски журнали. Част от тях са: Петьо Бонев, помощник професор по иконометрия, University St. Gallen; Ралица Ганева, професор по макроикономика, Софийски университет „ Св. Климент Охридски “; Станли Гьошев , преподавател по финанси, University of Exeter; Джефри Нилсен, професор по макроикономика, Американски университет в България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР