Служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов и

...
Служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов и
Коментари Харесай

Вицепремиерът Пеканов и зам.-министърът Клисурска ще посетят утре Габрово

Служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов и заместник-министърът на труда и обществената политика Надя Клисурска ще бъдат на следващия ден – 2 март, в Габрово.

Повод за визитата им е осведомителна среща за районния център на обществената и солидарната стопанска система в града, която се провежда от общественото ведомство взаимно с Областна администрация – Габрово.

Събитието ще се състои от 11:00 часа в зала „ Ритуална “ на Община Габрово.

Преди това вицепремиерът Пеканов ще се срещне с кмета Таня Христова и нейния екип, с цел да обсъдят настоящи въпроси по подготовката на планове от новия програмен интервал и идното отваряне на разнообразни схеми с европейско финансиране.

Във връзка с плануваната осведомителна среща специалисти по плана на Министерството на труда и обществената политика (МТСП) П41 „ Развитие на обществената стопанска система “ ще показват услугите, от които субектите ще могат да се възползват.

В края на 2022 година Габрово бе определен от МТСП за един от шестте районни центъра (фокус-точки) в страната, които ще развиват районния потенциал за модернизацията на предприятията от обществената и солидарната стопанска система. Дейността на районните центрове ще покрива териториално районите по NUTS-2 и ще се финансира на планов принцип посредством Плана за възобновяване и резистентност.

В събитието могат да се включат медии, жители и всички заинтригувани страни от Северен централен регион.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР