Служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта и

...
Служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на транспорта и
Коментари Харесай

Транспортното министерство изхранва 4 бази с украинци

Служебният вицепремиер по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев разпореди на всички сдружения в системата на превоза да вземат решение за обезпечаване на средства за изхранване на украинските жители, настанени в бази от системата на Министерството на превоза и известията, пишат от пресцентъра на ведомството.

По този метод управителните препоръки на фирмите ще провиснал безплатно лични средства, а не държавни, за угаждане на потребностите на хората, бягащи от войната в Украйна.

Украински жители са настанени в четири транспортни бази.

Разпореждането на Алексиев включва и обезпечаване на спомагателни отоплителни уреди, както и образователни принадлежности, спортни екипи и други за застраховане на украинските жители, които са най-вече деца за идния зимен интервал.

Вицепремиерът изрази подготвеност прецизно да следи осъществяването на своето разпореждане.

В средата на ноември Министерският съвет удължи до 24 март 2023 година периода на деяние на Програмата за филантропично подкрепяне на разселени лица от Украйна с предоставена краткотрайна протекция в България. В този интервал ново настаняване ще бъде осъществявано единствено в държавните и общински бази.

От 16 ноември настаняването на разселените лица с краткотрайна протекция се прави единствено в обектите държавна или общинска благосъстоятелност от Временна оперативна група (ВОГ) към Националния съвет по миграция, граници, леговище и интеграция по въпросите на ползващите се от краткотрайна протекция в Република България жители на Украйна.
ТЕМА преди 34 минути 797 преди 4 часа 271 преди 23 часа 727
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР