Служебният вътрешен министър Калин Стоянов, който се превърна в най-дискутираната

...
Служебният вътрешен министър Калин Стоянов, който се превърна в най-дискутираната
Коментари Харесай

Калин Стоянов не отрече, че може да каже да на Пеевски: Имам и други покани 



Служебният вътрешен министър Калин Стоянов, който се трансформира в най-дискутираната фигура в политическия живот през последните дни и седмици, не отхвърли разновидността да се причисли към предстоящ план на Делян Пеевски.

Вчера съпредседателят на Движение за права и свободи разгласи, че в случай че Стоянов бъде уволнен, то той ще му предложи първо място в листа на " моя партия ". За каква групировка става въпрос, глобеният по " Магнитски " политик не посочи.

Калин Стоянов: " Имам и други предложения "

" Тук е мястото да благодаря преди всичко на господин Пеевски за поддръжката му към Министерство на вътрешните работи като цяло. Да, той през вчерашния ден обществено изрази такава подготвеност аз да бъда поканен в неговия предстоящ план. Тук е мястото да кажа, че имам и други предложения. Това къде и по какъв начин ще се нареждам, е мое персонално решение ", съобщи Стоянов пред публицисти на 21 август - тъкмо преди съвещанието на Министерски съвет. По този метод той загатна, че очевидно нова партия на Пеевски ще има.

" Единственото нещо, което мога да кажа, е, че каквото и да се случи с мен, аз ще продължа да работя за България и за българските жители ", добави вътрешният министър.

Няма да прави стъпка обратно
Попитан дали ще направи стъпка обратно, откакто президентът Румен Радев отхвърли да подпише декрет за назначение на длъжностен кабинет отпред с Горица Грънчарова-Кожарева поради наличието точно на Стоянов в него, министърът уточни: " Аз съм част от служебния кабинет и на този стадий смятам, че би трябвало да остана на този пост ".

Оставката на Калин Стоянов желаят от ПП-ДБ, а през вчерашния ден и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов прикани за същото.

Още: Асен Василев: Редовното държавно управление не би трябвало да е непременно

Стоянов разяснява и юмрука, който подвигна пред подкрепящите го служители на реда на следващия митинг - незабавно по-късно бяха направени препратки към юмрука на Радев на антиправителствените демонстрации през 2020 година

" Не бива по никакъв метод да се прави асоциация на това мое държание с държанието на президента Радев отпреди 3-4 години. Колегите в системата на Министерство на вътрешните работи доста добре ме познават. Дори на пътя, където съм ги срещал, доста пъти съм ги поздравявал по този начин ", разяснява Калин Стоянов.

А по отношение на появяването на Горица Грънчарова-Кожарева на митинга паралелно до него той съобщи, че това не било координирано деяние. " Винаги при тези спонтанни реакции на сътрудниците съм постъпвал по еднакъв метод. Какво има да се събираме с госпожа Грънчарова? Аз ѝ споделих, че отивам при сътрудниците ", съобщи той.


Припомняме, че Горица Грънчарова-Кожарева подаде сигнал в прокуратурата за оказан напън при подбора на длъжностен кабинет: " Няма такова закононарушение като напън ":

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР