Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев нареди 8 500 полицаи да

...
Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев нареди 8 500 полицаи да
Коментари Харесай

Автоексперт пред Lupa.bg: Изпращането на 8 500 полицаи по пътищата е тичане след вятъра

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев подреди 8 500 служители на реда да излязат на пътя, с цел да намалеят жертвите и ранените при произшествия. Това обаче е бягане след вятъра, защото не се стремим да намалеят предпоставките за ПТП-та. На това обърна внимание инж. Йонко Иванов, инж. Йонко Иванов, ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

„ Откъде ще намерят 8 500 кадърни служители на реда? Не могат да спрат гонките в София и на морето, та катаджиите ще вървят сред колите да мерят скоростта им “, възмущава се специалистът.



При случая с авариралия сръбски рейс е трябвало да има мантинели на пътя. Те са наложителни за скоростните пътища и автомагистралите. В Европа се поставят ролкови мантинели и в случай че ги имахме у нас, рейсът щеше да се търкаля по ролките и да резервира праволинейното си придвижване уточни инж. Иванов.

По думите му за съответната злополука факторите са два – мокрият път и невниманието на лидера. Шофьорът е съумял да вкара рейса в канавката и да предотврати по-тежките последици. Травматизмът идва не толкоз от удара в канавката, колкото от рухването на хората от лявата част на седалките върху хората от дясната част от седалките.

Участъкът, в който стана злополуката, е в доста неприятно положение. Вълнообразният път води до напрежение на лидера и до отмалялост. Заради с неприятните атмосферни условия и неремонтираната настилка при рухване в огромна бабуна рейсът може да изскочи от платното за придвижване.

„ Преди месец и половина приканих в този сектор да се понижи скоростта с пътни знаци. Отговориха ми, че нямат пари. Защо са ни зам.-министри, веднага като не могат да създадат това?! Не може да има единствено надзор и наказване. Трябва да се извърши предварителна защита и обезопасяване на проблематичните сектори “, обърна внимание специалистът.

Той поучава парите от глобите и санкциите да влизат във Фонд „ Пътна сигурност “. След което да се разпределят за инфраструктурата и за сигурност на пътищата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР