Служебният премиер Стефан Янев още веднъж потвърди, че няма промяна

...
Служебният премиер Стефан Янев още веднъж потвърди, че няма промяна
Коментари Харесай

Стефан Янев: Няма промяна в позицията ни за РСМ

Служебният министър председател Стефан Янев още един път удостовери, че няма смяна в позицията на България във връзка с Република Северна Македония. Поводът беше депутатски въпрос.

Янев обаче означи, че Западните Балкани заслужават своето европейско бъдеще и през годините България е давала своя принос в подготовката на тези страни към Европейски Съюз.



" По отношение на Република Северна Македония и обстоятелствата, че имаме подписан контракт за добросъседство и съдействие през 2017 година, нашите искания са като страна, че съответната страна - РСМ, не си извършва отговорностите. В позицията - българската, която е известна, обществена е, с по този начин наречените 5 плюс 1 точки - това е схемата, по която могат да продължат диалозите и се надяваме на доброжелателно отношение от нашите сътрудници от РСМ, тъй че да се получи този нужен разговор, да се преодолеят разликите, с цел да може да се даде дата за първата конференция и надлежно да стартират договарянията на тази страна с Европейски Съюз ", изясни Стефан Янев, длъжностен министър-председател.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР