Служебният премиер на президента Румен Радев - Гълъб Донев, влезе

...
Служебният премиер на президента Румен Радев - Гълъб Донев, влезе
Коментари Харесай

Донев лъска имиджа на Радев: Изкара го първи демократ и филантроп, забрави за тежката изолация на президента

Служебният министър председател на президента Румен Радев - Гълъб Донев, влезе в пояснителен режим. Пред БТВ отговори на рецензиите, с които през вчерашния ден министър-председателят Николай Денков и финансовият министър Асен Василев го засипаха. В общ проект и двамата установяваха, че кабинетът на президента е оставил в окаяно положение в приходната част страната и не са се събирали налози. Според Донев обаче той бил направил доста за родината - свалил цените на горивата и укротил инфлацията. По думите му, обвиняванията против служебното държавно управление не били подкрепени с обстоятелства.

Бившият министър председател на Радев установи, че постоянното държавно управление било отговорно българите да нямат здравна помощ с хеликоптери от 1-ви юли и посочи, че обучавал лекари да се оправят с вертолети. Водещият Златимир Йочев го засече и го пита какво е направил за домашното принуждение. Донев си изми ръцете с Народното събрание и напомни, че било негова работа. Констатацията му беше вярна, само че имаше чувството в студиото, че приказват двама души. Докато се хвалеше с измененията, които е направил в енергетиката и е подписвал контракти, без да има депутати, които да одобрят решенията, за други -, които не са комфортни, си откри виновници.

В края на изявлението някогашният министър председател беше запитан за връзките сред Румен Радев и Николай Денков и дали можели да споделят. В студиото настъпи водевил, който, единствено водещият съумя да спре, с цел да не стане още по-унизително. Според Донев, нямало по какъв начин да има връзка сред " Дондуков " 1 и " Дондуков " 2, за какво президентът на някогашния министър председател бил афектиран от отношението към него. " Президентът Радев е " за " разговор, почита институциите, почита всяка една власт, всеки съответен представител в нея ", сподели Гълъб Донев. Водещият го прекъсна, с цел да спре унижението в опита за лъскане на имидж. На процедура някогашният министър председател се опита да изкара началника си първи демократ и човеколюбец, който търсел разговор с останалите политици, като услужливо " не помни " за тежката изолираност на Радев, който никой не желае да го кани в цивилизования свят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР