Служебният премиер Гълъб Донев обясни в изявление преди извънредното заседание

...
Служебният премиер Гълъб Донев обясни в изявление преди извънредното заседание
Коментари Харесай

Служебният премиер: Стигнахме до шегата как Гълъб Донев прави бюджет перо по перо

Служебният министър председател Гълъб Донев изясни в изказване преди изключителното съвещание на Министерския съвет за какво кабинетът внася единствено така наречения " удължителен закон " за бюджета.

Той стартира с вица в обществената мрежа, който се роди в деня на представянето му като длъжностен министър-председател.

" Стигнахме до шегата, с която започнахме нашата работа като служебно държавно управление - по какъв начин Гълъб Донев прави бюджет перо по перо ", сподели при започване на съвещанието на Министерски съвет министър председателят.

И внесе изясненост по позицията на служебното държавно управление за бюджета 2023. По думите му има разнообразни мнения, включително противоположни, дали се постанова служебното държавно управление да внася бюджет. И особено се спря на претенцията на " Продължаваме промяната " министрите на Румен Радев да внесат чисто нов бюджет за следващата година.

" Любопитно е, че някои партийни водачи през днешния ден ултимативно желаят от нас желаят от нас това, което ни забраняваха единствено преди 3 месеца ", установи Гълъб Донев във връзка настояването на Асен Василев и Кирил Петков, което те повториха и на срещата си с президента. " За бюджет 2023 се приказва и с метафори, не всеки път сполучливи ", безапелационен беше министър председателят.

Донев напомни, че МФ е създало няколко сюжета, само че кабинетът се е спрял на удължителен закон за бюджета по две аргументи - че зад тила на един длъжностен кабинет няма болшинство, а при толкоз разграничен парламент има и огромен риск бюджетната процедура да се трансформира в предизборно надговаряне.

" Личното ми мнение е, че е време за вразумяване, когато става дума за бюджета на страната. Управленската филофосия на едно държавно управление с болшинство намира израз в закона за бюджета. Служебното държавно управление няма нужната парламентарна поддръжка, с цел да предлага свои хрумвания и политики в полза на българските жители ", добави Гълъб Донев.

" Имаме основателни опасения, че в мощно фрагментиран парламент разискването на бюджета може да се трансформира в предизборно наддаване. Цената на сходна безнаказаност ще е непостижима за нас като общество, а последствията ще са неподсредствени и дълготрайни във финансов, стопански и обществен проект ", предизвести служебният министър председател.

" Голямата ми вяра е, че бюджетната процедура няма да се трансформира и да затъне в дълга парламентарна процедура ", заключи Гълъб Донев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР