Служебният премиер Димитър Главчев и украинската посланичка Олеся Илашчук Колаж:

...
Служебният премиер Димитър Главчев и украинската посланичка Олеся Илашчук Колаж:
Коментари Харесай

ТАСС: Украинското посолство разкритикува българския премиер за думите му за мирни преговори с Русия

Служебният министър председател Димитър Главчев и украинската посланичка Олеся Илашчук Колаж: " Гласове "

Украинското посолство в България реагира отрицателно на изказването на служебния министър председател на страната Димитър Главчев, че на идната среща на върха на НАТО във Вашингтон София ще предложи започване на мирни договаряния сред Русия и Украйна. Тя го оцени като опит да се употребява тематиката за спора за политически цели, съобщи ТАСС.

„ Посолството на Украйна в Република България приканва всички длъжностни лица и всички политически сили в България да се въздържат от потребление на тематиката (за конфликта) за политически цели “, се споделя в известие на страницата на посолството във Facebook. Посолството добави, че Киев и неговите съдружници „ работят за използване на формулата на президента Володимир Зеленски “.

 

На 5 юли Главчев сподели, че на идната среща на върха на НАТО във Вашингтон на 9-11 юли България ще предложи започване на мирни договаряния сред Русия и Украйна, като съгласно него София може да бъде медиатор. Той сподели още, че на срещата на върха България ще разгласи отпущането на 80 милиона евро на Украйна, само че тази стъпка би трябвало да бъде утвърдена и от Народното събрание на страната. Премиерът не посочи за какви цели ще бъдат отпуснати тези средства, прибавя ТАСС.

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР