Служебният министър-председател ще изпрати официално в президенството предложение за смяна

...
Служебният министър-председател ще изпрати официално в президенството предложение за смяна
Коментари Харесай

Пак обрат: Главчев и Радев няма да се срещат. Премиерът чака указ...

Служебният министър-председател ще изпрати публично в президенството предложение за промяна на служебния външен министър Стефан Димитров и предложение за избирането на самия Главчев като министър на външните работи. След това решението е на президента. Информацията беше доказана от държавната пресслужба пред две обособени медии - bTV и NOVA.

 

Преди седмица министър председателят Димитър Главчев. Първо за поста предложи зам.-председателя на ГЕРБ Даниел Митов, който се след редица рецензии.

Министър-председателя разгласи, че няма проект Б и излезе с решение Президентът Румен Радев обаче му даде време до през днешния ден да намерения и да се посъветва с специалисти.

 

Очакванията бяха след, президентът да издаде два указа – за промяната на министъра на външните работи и за промяна на министъра на земеделието, каквото предложение също имаше от премиера.

 

Всичко това на фона на последната работна седмица на 49-ото Народно заседание. Депутатите имат още три работни дни преди да излязат първо във Великденска, а по-късно и в предизборна почивка.

 

Явно обаче министър председателят ще внесе искане той да заеме поста и на външен министър и ще чака решението на Радев, който или ще подпише декрет, или не.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР