Служебният министър-председател Гълъб Донев ще посети утре Велико Търново, където

...
Служебният министър-председател Гълъб Донев ще посети утре Велико Търново, където
Коментари Харесай

Гълъб Донев ще участва в отбелязването на Деня на Независимостта във Велико Търново

Служебният министър-председател Гълъб Донев ще посети на следващия ден Велико Търново, където ще взе участие в тържественото отбелязване на 114-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България. Това оповестиха от Правителствената осведомителна работа.

В 19:30 часа министър председателят ще взе участие в тържествената заря-проверка, където ще поздрави представителните роти и ще поизнесе приветствено слово по случай формалния празник.

По-късно министър-председателят Гълъб Донев ще участва на аудио-визуалния театър „ Царевград Търнов - тон и светлина “.

По традиция център на националните тържества на 22 септември е Велико Търново. От 09:00 часа в двора на църквата „ Свети 40 мъченици “ ще бъде отслужен водосвет на бойното знаме на Националния боен университет „ Васил Левски ” и на знамената на държавни институции. От 10:30 часа в Архитектурно-музеен резерват „ Царевец ” ще стартира военният обред по издигане на националното знаме на Република България.

Велико Търново е хазаин и на XV-ия Международен фестивал на военните духови оркестри, в който вземат участие четири музикални обединения. Това са Гвардейският внушителен духов оркестър, Представителният духов оркестър на Сухопътните войски, Фестивалният духов оркестър „ Маестро Николай Косев “ и Военният духов оркестър на гарнизон Браила, Румъния. Музикантите ще се включат в празничното шествие, което потегля в 11:30 часа от крепостта Царевец. В 12:30 часа стартира шоу-спектакълът на участниците на площада пред пощата, където оркестрите ще показват шоу стратегия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР