Служебният министър-председател Гълъб Донев прие в Министерския съвет ръководствата на

...
Служебният министър-председател Гълъб Донев прие в Министерския съвет ръководствата на
Коментари Харесай

Донев: Кабинетът ще увеличи подкрепата за българската общност в Турция

Служебният министър-председател Гълъб Донев одобри в Министерския съвет управленията на новите настоятелства на Фондацията на българските православни църкви в Истанбул, на българската черква „ Свети Константин и Елена “ и на Фондацията на Българската православна черква „ Св. Георги Победоносец “ в Одрин. Това оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

Служебният министър председател удостовери поддръжката на държавното управление за активността на двете фондации, които в годините са се утвърдили като главен страж на българското културно-историческо завещание в Истанбул и Одрин, пише 

Донев означи, че служебният кабинет цени извънредно високо работата на фондациите за добруването на българската православна общественост и уведоми, че с цел да подкрепи в допълнение активността им, държавното управление ще усили и материалната поддръжка за двете фондации.  

Министър-председателят открои и другарските връзки сред България и Турция, които също благоприятстват сполучливото развиване на фондациите и тяхната благородна активност. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР