Служебният министър-председател Димитър Главчев поздрави на фейсбук страницата на Министерския

...
Служебният министър-председател Димитър Главчев поздрави на фейсбук страницата на Министерския
Коментари Харесай

Главчев към гимнастичките: Записахте със златни букви българската школа в световната спортна история

Служебният министър-председател Димитър Главчев поздрави на фейсбук страницата на Министерския съвет тима по художествена гимнастика за дами за четирите трофеи и още три медала за България от европейското състезание в Будапеща.

 

Националният тим на България за дами завоюва златните медали на Световна купа по естетическа групова гимнастика в унгарската столица Будапеща.

 

Стилияна Николова стана безспорен първенец в многобоя, златния орден в многобоя завоюва и ансамбълът ни в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянова и Маргарита Василева. България е и екипен европейски първенец след класирането на Стилияна Николова, Боряна Калейн, Елвира Краснобаева и ансамбъл-жени. От финалите на обособените уреди Боряна Калейн завоюва европейското злато на обръч, а нейна подгласничка стана Стилияна Николова. Калейн се окичи и с бронз след съчетанието си на бухалки. Третото място завоюва и Елвира Краснобаева във финала на лента, уточни Главчев.

 

По мотив блестящото показване в Будапеща, той изпрати приветствен адрес до президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, до треньорите и състезателките в шампионата.

 

За мен е голяма чест да Ви поздравя за триумфите, които постигнахте на европейското състезание по художествена гимнастика в Унгария.
С Вашите труд, неизменност, воля и религия в успеха за следващ път записахте със златни букви българската школа по художествена гимнастика в международната спортна история и донесохте горделивост и национално самочувствие за всички нас, написа Главчев в приветствения адрес.

 

Адмирирам напъните на Вашите треньори и показвам признателност и самопризнание към всички тях и към Вашите близки за поддръжката и отдадеността, с които са Ви стимулирали да се реализирате в спорта и да достигнете до най-високите му върхове, отбелязва Главчев.

 

Вашите изключителни достижения, съчетанията, които изиграхте и предизвикахте еуфория в залата, са доказателство за това, че зад огромните триумфи се крият неотклонен труд и непреклонен дух, за които заслужавате самопризнание, обръща се той към българските състезатели.

 

Главчев им благодари, че с триумфите си стимулират доста младежи да спортуват и дават тласък на бъдещите спортисти на България да покоряват света. Българският министър председател им пожелава здраве и доста нови триумфи, с които да популяризират страната ни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР