Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обвини Турция в

...
Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обвини Турция в
Коментари Харесай

Бойко Рашков обвини Турция, че се е намесила в изборите ни

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков упрекна Турция в интервенция във вътрешните работи на страната ни по време на изборите " 2 в 1 " предходната неделя. 

На брифинг във ведомството той разгласи, че цялостното държание на турската страна преди и по време на изборите може да се пояснява като сериозна интервенция в изборния развой. Припомняме, че 85 256 души в Турция са дали своят вот за Движение за права и свободи. Това са 96.58% от всички гласове, получени от южната ни съседка. 

По думите на министъра в Министерство на вътрешните работи има сигнали за закани към български жители, че в случай че не гласоподават за придвижването, ще им трансформират имената. " Представяте ли си къде ни връщат като общество и какви способи употребяват ", попита министърът и добави:

" Вижте какви внушения употребяват във връзка с елементарния, кротичък жител. Не знам дали са удовлетворени политиците от Движение за права и свободи за намесата на формалните управляващи в Турция в нашите избори. На мен не ми е известно да е имало противоположен случай - български жители да са се намесвали в изборите там ".
Коя е Вашата татковина: Ердоган се намеси и подвигна резултата на Движение за права и свободи в Турция три пъти
Резултатите от изборите на 14 ноември белязаха съществено разбъркване на пластовете в българската политика. Вотът в чужбина и въздействието н...

Рашков разгласи през днешния ден, че най-вече следствия за корпоративен избор са свързани с Движение за права и свободи и " асфалтовата партия ГЕРБ ", както Рашков назова някогашните ръководещи.

По време на изказването му бе пуснат медиен репортаж от пазаруване на гласове за ГЕРБ.

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР