Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е изпратил сигнала

...
Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е изпратил сигнала
Коментари Харесай

Бойко Рашков изпратил сигнал срещу Гешев до шефа на Националната следствена служба

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е изпратил сигнала против основния прокурор Иван Гешев до зам.-главния прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов. Това заяви той след гала по награждаването на шефове на регионални дирекции за положително осъществяване на служебните им отговорности.

" Днес изпратих част от материалите, които министъра на правораздаването внесе във Висш съдебен съвет и който материал беше отказано да бъде прегледано всъщност от Висш съдебен съвет. Отделих част от този материал, който се отнася до незаконосъобразно издание в общественото пространство на материали, добити посредством използването посредством СРС-та, както и други материали, които са открити при следствието при избрани случаи. Според мен има съображение с този въпрос да се занимае следствената работа ", съобщи Рашков.

" Надявам се там да се организира следствие и да се отговори на въпроса дали става въпрос за осъществено закононарушение от основния прокурор или не. Ако се даде негативен отговор какви ще са претекстовете. По два закона в нашата страна е неразрешено разгласяването на данни, събрани посредством СРС-та. Виждам, че има съперници в това число и членове на Висш съдебен съвет, които гледат на този въпрос от ъгъла на отбрана на основния прокурор Иван Гешев. Прокурори се изправиха след главния щит Висш съдебен съвет, се изправиха на второ място, в отбрана на Иван Гешев. Имаме процедура във Варненския апелативен съд решение, с което едно лице е прието за отговорно тъкмо в това закононарушение - оповестяване на данни от СРС-та и в случай, че у нас по Конституция е провъзгласен правилото за тъждество на жителите, ми се коства много необичайно отричането, че в единият случай лицето е направило закононарушение и поради това е наказано от Варненския апелативен съд, а в този момент съгласно някои от прокуратурата и Висш съдебен съвет нямаме такава догадка, заради което даже не може да се стартира досъдебно следствие ", уточни още вътрешният министър.
https://www.facebook.com/btvnews/videos/4066961826673669
Бойко Рашков награди чиновниците за положително осъществяване на служебните им отговорности и реализирани високи резултати.

" Виждаме нашите старания за почтени и транспарантни избори и да понижим до най-малко престъпния избор, който явно помагаше на някои политици в предишното. Имаме своя принос в това да понижим този избор и в най-голяма степен българските гласоподаватели да дадат своя глас за партиите и обединенията, които считат, че ще решат техните проблеми ", съобщи при започване на церемонията Бойко Рашков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР