Служебният министър на външните работи Светлан Стоев --> възстановяването на

...
Служебният министър на външните работи Светлан Стоев --> възстановяването на
Коментари Харесай

Костадин Филипов: Северна Македония ще гласува резолюцията за червените линии в преговорите с България

Служебният министър на външните работи Светлан Стоев --> възобновяване на разговора с Република Северна Македония като " тематика №1 " и съобщи, че жителите на страната с българско съзнание би трябвало да бъдат сложени наедно с другите нации в конституцията на тази наша прилежаща страна.

" Това е клопка и решение, което би трябвало да се дебатира ", разяснява пред журналистът, постоянен, Костадин Филипов.

" След изказването на Стоев медиите в РСМ подчертават, че България желае българско малцинство в конституцията. Забравете тази дума " малцинство ". Ако такова българско малцинство бъде записано в конституцията на РСМ, това незабавно - на правилото на реципрочността, ще даде опция на Скопие да изиска признаването на македонско малцинство в България. С термина " малцинство " би трябвало да се внимава. Стоев не е казвал нещо за малцинство, само че това е интерпретация на някои медии ", разяснява той.

Журналистът прикани политиците и дипломатите да се преобразоват по отношение на терминологията, изключително що се отнася до РСМ.

В Собранието на Република Северна Македония се готвят да одобряват резолюция за " алените линии " в договарянията с България. Тя е препоръчана от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и подкрепена от ръководещия Социалдемократически съюз. Целта на политиците в Скопие е резолюцията да бъде призната единомислещо.

" Тя ще бъде призната и по този начин ще се стеснят опциите за маневриране, тъй като към този момент ще са дефинирани всички изговорени неща. Това не е работлив акт ", добави Филипов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР