Служебният министър на туризма Илин Димитров пусна търгове за отдаване

...
Служебният министър на туризма Илин Димитров пусна търгове за отдаване
Коментари Харесай

Министър Илин Димитров пусна тихомълком търгове за 7 плажа

Служебният министър на туризма Илин Димитров пусна търгове за отдаване чартърен на 7 апетитни плажа по Българското Черноморие, пише TravelNews, базирайки се на оповестени разгласи, само че добавя, че информацията не е оповестена от министерството до медиите. По този метод продължава неприятната процедура, наложена от времето на някогашния министър на туризма от ГЕРБ Николина Ангелкова за тайното оповестяване на процедурите, без гласност и доста звук.
Търговете ще се проведат с скрито наддаване за отдаване чартърен на морски плаж „ Минерален басейн - север ", находящ се в община Варна, морски плаж „ Иканталъка 1 " в община Каварна, морски плаж " Буните 2-Запад " и морски плаж " Буните 2-Изток " във Варна, морски плаж " Младост ММЦ " в Приморско, морски плаж " Бяла - Централен 3 " в Бяла и морски плаж " Бяла - Чайка " в Бяла. Сроковете за наем са за 5 години.
Начална цена за плаж „ Минерален басейн - север " е 32 098 лева без Данък добавена стойност. Срокът за кандидатстване е 10 март 2023 година За „ Иканталъка 1 " търгът ще стартира от 12 379 лева без Данък добавена стойност, като може да се подават заявки до 10 март. " Буните 2-Запад " и морски плаж " Буните 2-Изток " са обединени в една процедура с начална цена от 29 149 лева без Данък добавена стойност със период за кандидатстване до 13 март. Същата дата е избрана и за плаж „ Младост ММЦ “ с наддаване, започващо от 117 153 лева без Данък добавена стойност.
За морски плаж " Бяла - Централен 3 " може да се кандидатства до 14 март при начална цена от 23 716 лева без Данък добавена стойност. Крайният период на заявки за " Бяла - Чайка " също е 14 март. Началната цена на обекта е 4 527 лева без Данък добавена стойност.
Самите търгове ще се проведат в интервала 17-21 март 2023 година, се показва в обявленията. Наскоро Илин Димитров разгласи, че си е сложил за цел да стартира отдаването на плажовете чартърен, а не на концесия. Той изясни, че разликата сред двата разновидността е продължителността на контракта. За наем той е 5 години, като по-късно се открива нова процедура. При концесията договорът е за 20 години. По думите му по този начин ще може да се прави по-качествен надзор върху осъществяваната активност.
Димитров посочи, че за 29 плажа изтичат договорите за концесия или наем и следва до 1-2 седмици да стартират новите процедури. Той сподели още, че приоритет за министерството при сключването на контракт ще са чистотата и поддръжката на зоните, обособени за свободно плажуващи. Министърът акцентира при представянето на целите си за този мандат, че ще се организират транспарантни процедури по отдаване чартърен на плажовете. Предвижда се да има видеонаблюдение и наличие на представители на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), Министерство на вътрешните работи, ДАНС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР