Служебният министър на транспорта Христо Алексиев е подписал документацията за

...
Служебният министър на транспорта Христо Алексиев е подписал документацията за
Коментари Харесай

Служебната власт възложи обществени поръчки за нови влакове за близо 3 млрд. лв.

Служебният министър на превоза Христо Алексиев е подписал документите за възлагане на публични поръчки за доставката на нови влакове, оповестиха от Министерството на превоза.
Уточнява се, че ще бъдат добити 7 двуетажни електрически мотрисни влака (за над 410.5 млн. лева без ДДС), 35 електрически мотрисни влака (за над 1.1 милиарда лева без ДДС), 20 електрически влака вид push-pull (над 1.2 милиарда лева без ДДС) и 18 електрически локомотива (за близо 93 млн. лева без ДДС). Освен доставката е включена и 15-годишна цялостна поддръжка, както и образование на личен състав.
Средствата идват най-много по Плана за възобновяване и резистентност, като дребна част са от бюджета.
Според транспортното министерство досега в България не са възлагани публични поръчки за нови влакове от сходен мащаб.
Служебната власт дава обещание, че новите влакове значително ще подобрят подвижността на популацията, като се твърди, че огромна част от него ще избра да употребява жп превоза пред персоналните си коли.
Също по този начин се дава обещание да бъде предоставена съвременна, сигурна и удобна услуга за пасажерите по над 50% от дестинациите в страната.
Посочва се, че притежател на новите влакове ще е Министерството на превоза, а техен ползвател ще бъде изпълнителят по идващия контракт за осъществяване на публични транспортни услуги с железопътен превоз. Уверява се, че даването на влаковете щяло да се реализира в сходство с европейското и националното законодателство.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР