Служебният министър на правосъдието Крум Зарков проведе онлайн среща с

...
Служебният министър на правосъдието Крум Зарков проведе онлайн среща с
Коментари Харесай

ЕК била силно окуражена за съдебната ни реформа, хвали се правосъдното министерство

Служебният министър на правораздаването Крум Зарков организира онлайн среща с представители на Европейската комисия (ЕК) по отношение на Националния проект за възобновяване и резистентност и промените, свързани с върховенството на закона. От тяхното навременно приемане по Националния проект за възобновяване и резистентност, оповестиха от правосъдното министерство.

Срещата е проведена от служебния вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов .
 От ГЕРБ дадоха поръчка за по-добрата правосъдна промяна
От ГЕРБ дадоха поръчка за по-добрата правосъдна промяна

Искат промени в Конституцията за дейно следствие против основния прокурор

Зарков отговори на въпросите на Европейска комисия и показа в елементи напредъка по законопроектите, свързани с тематиката за върховенството на закона корупцията " по високите етажи, за която страната ни е подложена на критика от Европейска комисия от години. От Министерството на правораздаването (МП) показват, че подготвянето на законопроектите ще завоюва време на депутатите от болшинството в идващия парламент , които да имат опция напряко да дебатират текстовете всъщност, защото те трябвада бъдат признати до края на годината, с цел да получим втория транш от средствата по Националния проект за възобновяване и резистентност.
 150 сигнала подадени към Европейската прокуратура
150 сигнала подадени към Европейската прокуратура

Крум Зарков: Няма да си внесем правораздаване от чужбина

Министерство на правосъдието твърди, че работи интензивно по Антикорупционния закон. Запазва се концепцията, готова в границите на 47-ото Народно заседание, само че ще бъдат препоръчани основни промени в метода на конструиране и въвеждане на взаимоконтрол в границите на антикорупционния орган. Предложенията ще бъдат обществено оповестени.

" Представителите на Европейска комисия разясниха показаните концепции за законопроекти, като мощно окуражаващи ", похвалиха се от правосъдното министерство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР