Служебният министър на правосъдието Крум Зарков няма да предприеме действия

...
Служебният министър на правосъдието Крум Зарков няма да предприеме действия
Коментари Харесай

Крум Зарков няма да предприеме действия за отстраняването на главния прокурор

Служебният министър на правораздаването Крум Зарков няма да предприеме дейности за отстраняването на Иван Гешев от поста основен прокурор. Това съобщи той след откриването на Националната конференция на тематика „ Ролята на правната помощ в случаите на домашно принуждение и принуждение, учредено на пола “ в Пловдив, проведена от Националното бюро за правна помощ /НБПП/.

По думите му, повода за това е, че към този момент има отворена процедура пред Висшия правосъден съвет . Тя е инициирана с подписите на шестима от членовете на прокурорската гилдия.

„ Както и да приключи тази процедура е също по този начин значимо да не се не помни, че казусът с институцията основен прокурор е систематичен и решението му би трябвало да е редовно, т.е. законово. Затова аз чакам с неспокойствие първото съвещание всъщност на правната комисия на Народното събрание, където да се прегледа закона за отговорност и отчетност на основния прокурор “ , разяснява Зарков, представен от „ Българска национална телевизия “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР