Служебният министър на отбраната Георги Панайотов е дипломат от кариерата

...
Служебният министър на отбраната Георги Панайотов е дипломат от кариерата
Коментари Харесай

Панайотов: Мисията на НАТО в Афганистан беше подобряването на живота на населението

Служебният министър на защитата Георги Панайотов е посланик от кариерата с опит в Афганистан - години наред е заместник-ръководител на задачата ни в Кабул.

„ Първоначално войната в Афганистан беше отговор на терористичните офанзиви от 11 септември, само че по-късно задачата се концентрира върху популацията на Афганистан, т.е. възстановяване на живота на афганистанците “, сподели Панайотов в студиото на bTV Новините, отдадено на годишнината от атентатите.

„ Искам да подчертая, че интернационалната общественост влезе в Афганистан не тъй като по този начин са решили Съединени американски щати и по-късно е станало задача на НАТО. Всичко това се случи след резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през декември 2001 година, с което оторизира задачата на интернационалната общественост в Афганистан дори в началото тази задача беше ръководена от Англия, а не от Съединени американски щати “, означи Панайотов.

„ Убеден съм, че изтеглянето от Афганистан можеше да бъде проведено по-добре, само че който не прави нищо той не бърка “, сподели служебният боен министър и изрази своите опасения за обстановката с дамите там, откакто властта беше поета от талибаните.

„ Българските въоръжени сили завоюваха необикновен опит от задачите в Афганистан “, съобщи Панайотов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР