Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова уволни

...
Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова уволни
Коментари Харесай

Уволниха директорa на Национален парк Рила. Спрях джиповете към езерата, обясни той

Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова уволни Владимир Милушев от поста шеф на Национален парк " Рила ". Новината заяви самият Милушев във Фейсбук. Със същата заповед е освободен и шефът на парк " Пирин "  Валери Мечев. Милушев и Мечев бяха назначени за шефове на двата парка при започване на март от постоянния кабинет " Петков ". 

" Мотивите в заповедта са несправяне със служебните отговорности. Общо взето това е липса на съгласуваност, липса на положително ръководство, липса на добър надзор. След като единствено няколко седмици по-рано в инспекция, осъществена от същото министерство, беше упоменато, че контролът на територията на Национален парк " Рила "  е доста добър. Няколко седмици по-късно с тъкмо спорен претекст е връчена заповедта за освобождение ", разяснява пред Владимир Милушев. 

Милушев признава, че е назначен без конкурс, само че повода била липса на време за процедурата. Владимир Милушев счита, че за този интервал от 7-8 месеца е съумял да свърши доста работа в парк " Рила ". 

" Успяхме да спрем да вземем за пример джиповете, които се качват нагоре към езерата. Успяхме, защото работихме дружно – с общината, с полицията, с районната дирекция по горите, с регионалната администрация ", посочи уволненият шеф. 

Екоактивисти излязоха през днешния ден на претуст против отстраняването на шефовете на три парка – " Рила ", " Пирин "  и " Централен ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР