Служебният министър на културата Велислав Минеков ще даде известен толеранс

...
Служебният министър на културата Велислав Минеков ще даде известен толеранс
Коментари Харесай

Минеков дава отсрочка на в. Труд да намери нови офиси

Служебният министър на културата Велислав Минеков ще даде " прочут толеранс на редакцията на в “ Труд “ да се изнесе и да откри нови офиси. " Това заяви в своя позиция през днешния ден Министерство на културата по проблема с наема на редакцията на в. " Труд ". Както ви информирахме предходната седмица, притежателят и основен редактор на в. " Труд " Петьо Блъсков съобщи в оповестена позиция, че редакцията на вестника е получила писмо със заповед от министър Минеков а напусне пространствата, които са благосъстоятелност на министерството до началото на тази седмица. Преди това е имало предупредително писмо за неплатен наем за 2 месеца, който обаче по думите на Блъсков е продълговат още на идващия ден след поканата за покриване на задължението. Блъсков посочи, че редакцията употребява пространствата въз основата на извоюван конкурс за наем. Случаят стана мотив и за апел от ПГ на ГЕРБ-СДС президентът Радев и останалите политически обединения да излязат с позиция против заповедта на служебния министър на културата.

В позицията си от през днешния ден от министерството на културата разясняват, че ведомството има контракт от 2015 година с компанията „ Южен кръст 2001 “ ЕООД. " Този контракт не дава право за преотдаване на офисните площи на други компании. МК не е имало и няма контракт с „ Труд Медиа “ ЕООД. От 2015 до днешна дата компанията „ Южен кръст 2001 “ ЕООД е неточен длъжник. Налични са редица докладни мемоари и предложения за непринудено осъществяване. ", се споделя в мнението и се изброява:

" През 2016 министър Рашидов изпраща такава. През 2017 служебният министър Рашко Младенов изпраща такава. През 2018 министър Банов не подписва покана за непринудено осъществяване, макар изпратената докладна от финансов отдел. През цялото време на контракта наемателят употребява паркинг и защита, които се заплащат от Министерство на културата. Към днешна дата компания “ Южен кръст 2001 “ ЕООД дължи на Министерство на културата общо 149 450,59 лева за наеми и консумативи. Въпреки гореизложените обстоятелства министър Минеков ще даде прочут толеранс на редакцията на в “ Труд “ да се изнесе и да откри нови офиси. ", се споделя в позицията на ведомството.

Оттав прецизират най-после, че " Министерство на културата желае постройката на ул. “ Лъчезар Станчев “ 17, която е целеустремено проектирана и строена за потребностите на НИНКН (б.р. Националният институт за недвижимо културно наследство) да бъде употребена по предопределение. Да се поместят скъпа инсталация и архив-памет на националната просвета. По този метод се взема решение значимият въпрос за ефикасната работа на министерството и изискванията за труд на неговите чиновници. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР