Служебният министър на икономиката Кирил Петков подчерта, че българската икономика

...
Служебният министър на икономиката Кирил Петков подчерта, че българската икономика
Коментари Харесай

Кирил Петков залага на компаниите износителки

Служебният министър на стопанската система Кирил Петков акцентира , че българската стопанска система дълготрайно се базира на компании , които имат експортен капацитет . Това стана по време на видеоконферентна среща с икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) на България в целия свят. В онлайн срещата се включиха още министърът на туризма Стела Балтова и заместник-министърът на стопанската система Калина Константинова.

Министърът на стопанската система залага на фирмите експортьорки . По думите му имаме 400 хиляди дейни компании, от които действително единствено 14% имат експортен капитал . Според него тези компании дълготрайно дефинират стандарта на живот в страната и създават опцията за нахлуване на пресен капитал в България - която е дребна отворена стопанска система.

Министър Петков подчертава върху значимостта на българските търговски аташета в този развой и за представянето на България като първокласна дестинация. По думите му има огромен капацитет за българския износ и за вложенията .

По време на срещата стана ясно, че ще бъде направено самобитно съревнование сред комерсиалните аташета в българските посолства по целия свят за привличане на вложения и подкрепяне на експорта. След това аташетата ще бъдат класирани съгласно постигнатите резултати.

На срещата беше разисквана още и поддръжка на туристическия бранш, от страна на СТИВ и дейна работа за подкрепяне на туризма и привличане на туристи в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР