Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов открои по

...
Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов открои по
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Цифровата трансформация и киберсигурността трябва да се развиват заедно

Служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов открои по време на конгрес значимостта на това процесът на цифрова промяна да е привързан с киберсигурността, изключително в подтекста на последните геополитически събития. Когато приказваме за цифрова промяна, е значимо да не забравяме и за киберсигурността. Ако пандемията ни подтиква да се цифровизираме бързо, то в този момент спорът в Украйна мисля, че подтиква изключително на национално институционално ниво по-сериозно да се замислим за киберсигурността. Двете тематики би трябвало наложително да вървят дружно, сподели министърът по време на конгрес " Дигитализация, киберсигурност и локално ръководство " в УНСС.

Събитието се провежда взаимно със Съюза за стопанска самодейност, Българската стопанска камара, Министерството на туризма, Министерството на електронното ръководство, Изпълнителната организация " Българска работа за акредитация ", Националното съдружие на общините в България, Националното посланичество на студентските препоръки, Студентският съвет при УНСС и с поддръжката на Катедра " Национална и районна сигурност ".

Министърът посочи, че тематиката за дигитализацията e значима за българската стопанска система и тази промяна би й разрешила да навакса изоставането, генерирано през последните десетилетие. Той подсети, че по Плана за възобновяване и резистентност са планувани 1,6 милиарда евро - към една четвърт от парите по Плана, за цифрова промяна, цифровизация и вложения в тази сфера. Министърът уточни, че през 2020 година пандемията ни даде доста уроци, само че по думите му един от най-важните е, че вложенията и напъните за цифровизация се оказаха витално значими.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР